slogan

Datingtips

Datingtips van 12datefree die je helpen om van iedere date een succes te maken

Tips voor je profiel:

Houd de teksten op je profiel een beetje beknopt en probeer origineel en grappig te zijn. Het doel is in korte tijd iemands interesse te krijgen. Snel, want voor je het weet gaat hij of zij weer verder kijken als jouw tekst niet leuk is. Heb je een goede foto, dan kan vervolgens de profieltekst nog afschrikken en wegjagen. Als iemand om je moet lachen, heb je hem of haar al half in the pocket.

Tips voor je date:

Kleed je gepast bij de eerste afspraak. Kies in ieder geval iets waar je je prettig in voelt, dat doet je zelfvertrouwen goed.

Het is verstandig om de eerste keer af te spreken in een openbare gelegenheid waar veel mensen zijn. Denk hierbij aan een station, winkelcentrum of kroeg. Breng familie of goede vriend(en) op de hoogte waar en hoe laat je hebt afgesproken. Het is verstandig om elkaars mobile nummer uit te wisselen, mocht er iets gebeuren waardoor je op het allerlaatste moment niet op tijd op je afspraak kan zijn. 

Kom op tijd “beter te vroeg dan te laat”. Niets is zo vervelend als je te laat komt op je eerste afspraak.

Op een eerste date is het altijd handig een paar gespreksonderwerpen achter de hand te hebben. Niet alleen omdat je de ander wilt leren kennen, maar ook omdat je niet wil dat er ongemakkelijke stiltes vallen. Hoe leuk het onderwerp ook is, voor alles geldt: praat niet alleen, maar luister ook. En ga niet eindeloos over een onderwerp door.

Als de klik er bij allebei is maak dan na afloop van jullie ontmoeting gelijk een nieuwe afspraak. Meerdere dates geven de beste indruk om iemand beter te leren kennen. 

Als je date niet degene is die bij jou past zeg dit dan eerlijk na afloop. Dan weten jullie allebei waar jullie aan toe zijn.